HVAD ER DET VI SKAL

OG HVAD KAN JEG FORVENTE


MAD OG KULTUR UGE 46 - 2017

EN REJSE TIL OG I DEN MAROKKANSKE MADKULTUR

Du drømmer ikke om hvor god mad Saadia laver..... meget velsmagende, ikke for stærk, men tilpas krydret. Alt bliver tilberedt af lokale råvarer på traditionel vis. Hun ved præcis hvilke handlende hun skal gå til for at få de bedste varer til den rigtige pris.

Det tager tid at lave mad i Marokko og ofte står en tagine og snurrer på kul i flere timer. Men tid er ikke en mangelvare i landsbyen i Marokko, og man spiser jo blot når maden er klar.

På denne rejse vil du komme på det lokale marked for at handle ind til den mad vi skal lave. Der er også et fiskemarked og tidligt torsdag morgen tager vi på "Souk hremis" (torsdagsmarkedet) hvor landmændene kommer til byen med deres afgrøder, dyr og al muligt andet.

Dagene vil gå med at tilberede forskellige retter i forskellige udgaver. Hver dag har et tema som udbredes så du kommer hjem med så stor en viden om maden som muligt.

Her er hvad du kan forvente af rejsen:

  • Madlavning i udekøkken over ild, på kul og gas
  • Halalslagtning af lam og tilberedning af noget af kødet
  • Brødbagning i ovn og over bål
  • Produktion af arganolie som anvendes til mad og massage (to typer)
  • Indkøb på lokale markeder til madlavningen
  • Bad i den lokale hammam
  • Tur til Taghazout ved Atlanterhavet nord for Agadir
  • Shop amok på stort marked i Agadir
  • og sikkert meget mere......

Alt dette (dog ikke shop amok delen) samt fly København-Agadir tur/retur, transport i Marokko, alle måltider, logi, købevand på flasker, frugt og snack ad libitum

får du for kr. 7.800

Rejseleder: Abdel Elallafi

Underviser: Saadia Elallafi